Inundatiile din Bulgaria au provocat in numai 24 de ore pagube la infrastructura rutiera in valoare de 22 de milioane de leva (11 milioane de euro), a anuntat marti, intr-un interviu pentru postul de televiziune bTV, ministrul Dezvoltarii regionale, Liliana Pavlova, relateaza site-ul Novinite.com.
Pavlova a precizat ca autoritatile bulgare vor cere ajutor prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, infiintat in 2002 pentru a oferi asistenta statelor membre UE in caz de dezastre naturale. In prezent, situatia este critica in Elhovo, in municipalitatea Iambol, in conditiile in care raul Tundja mai are putin si iese din matca. Locuitorii din zona vor fi evacuati cu promptitudine, a adaugat ministrul.

Alte regiuni in care situatia este critica, potrivit ministrului Dezvoltarii regionale, sunt Devin, Burgas, Slancev Briag si Iambol. Pavlova a estimat ca o schimbare climatica brusca ar fi cauzat inundatiile, care au determinat declararea starii de urgenta in patru regiuni, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.