Ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak, sustine ca perspectivele unei solutionari pasnice a crizei ucrainene sunt din ce in ce mai reduse si ca implicarea Rusiei constituie o amenintare pe termen lung pentru Europa.

"Perspectivele unei solutionari pasnice a crizei ucrainene sunt din ce in ce mai reduse. Scopul nedisimulat al Rusiei este sa impiedice Ucraina pe drumul sau spre Europa", a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa consacrata securitatii nationale. "Consider ca avem in fata luni si ani foarte dificili", a adaugat el, apreciind ca utilizarea mijloacelor militare de catre Rusia, "de asemenea in mod deschis", creeaza o "amenintare pe termen lung pentru Europa".

La randul sau, inainte de plecarea la o reuniune la Bruxelles a ministrilor europeni de Externe, consacrata crizei ucrainene, seful diplomatiei poloneze, Grzegorz Schetyna, a preconizat o inasprire a sanctiunilor impotriva Rusiei. "Nu putem accepta sprijinul acordat separatistilor de Rusia. De aceea cred ca discutiile vor fi concrete si vor duce la o inasprire a sanctiunilor", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

Ministrii europeni de Externe participa joi dupa-amiaza la o reuniune extraordinara, dupa intensificarea violentelor in estul Ucrainei si bombardarea orasului-port Mariupol, soldata sambata cu 30 de morti. Ministrii trebuie sa discute despre adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei, un anunt de care s-au distantat Grecia si Ciprul, in timp ce este necesar consensul tuturor statelor membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.