Sergentul american Bowe Bergdahl, eliberat de talibanii afgani in mai 2014 in schimbul deciziei Administratiei SUA de eliberare a cinci islamisti de la Guantanamo acuzati de terorism, va fi pus sub acuzare pentru dezertare, afirma surse citate de site-ul postului NBC.

Potrivit NBC, care citeaza oficiali militari americani, Bowe Bergdahl va fi inculpat in cel mult o saptamana. Sergentul Bowe Bergdahl fusese capturat in Afganistan, pe 30 iunie 2009, in circumstante ramase neclare, existand suspiciuni ca dezertase, fiind nemultumit de relatiile cu camarazii si de conditiile generale de pe frontul antiterorist, scrie MEDIAFAX.

Militarul american a fost eliberat pe 31 mai 2014, in schimbul a cinci talibani suspectati de terorism care erau detinuti la penitenciarul militar de la Guantanamo Bay. Opozitia republicana de la Washington a criticat dur decizia Administratiei democrate Barack Obama de eliberare a cinci presupusi teroristi in schimbul unui militar american suspectat ca dezertase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.