Imagini filmate cu drona arata starea din prezent a fostei tabere de concentrare de la Auschwitz, la 70 de ani de la eliberarea lagarului nazist.

De la eliberarea lagarului din 27 ianuarie 1945, Auschwitz a devenit un simbol al terorii si al Holocaustului, fiind locul unde 1,1 milioane de barbati, femei si copii si-au pierdut viata, informeaza cnn.com, care prezinta o inregistrare cu drona a fostului lagar in prezent. Constructia taberei a inceput in 1941, iar pana la eliberarea ei, in 1945, nu fusese inca terminata. Printre prizonierii trimisi in tabara se aflau evrei, tigani, homosexuali, martori ai lui Iehova, polonezi si sovietici, scrie mediafax.

80% dintre cei adusi la Auschwitz-Birkenau au fost omorati imediat. Cu patru instalatii principale de exterminare, inclusiv camere de gazare si crematorii, Auschwitz a fost cea mai mare tabara de concentrare care a operat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Sursa video cnn.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.