Primarul orasului New York a avertizat duminica asupra producerii unei furtuni de zapada care ar putea fi una dintre cele mai importante din istoria acestui oras, relateaza AFP.

Aceasta furtuna, insotita de rafale violente de vant va aduce ninsori abundente in nord-estul Statelor Unite luni si marti, a anuntat serviciul national de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York si Boston, pana la frontiera canadiana. In urma acestui episod s-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zapada la New York, potrivit primarului Bill de Blasio.

Este vorba "foarte probabil de una dintre furtunile de zapada cele mai importante din istoria acestui oras", a declarat el intr-o conferinta de presa, invitand newyorkezii sa se pregateasca. "Pregatiti-va pentru ceva mai rau decat ce am vazut pana in prezent", a insistat el. "Sa nu subestimam aceasta furtuna", a adaugat el, cerandu-le newyorkezilor sa ramana in interiorul locuintelor atat cat este posibil.

"Newyorkezii nu trebuie sa plece la drum maine", a declarat el, afirmand, de asemenea, ca scolile vor fi probabil inchise marti.
Duminica seara, numeroase supermarketuri din oras au fost luate cu asalt de locuitorii ingrijorati. In cartierul Chelsea, in centrul Manhattanului, o coada de asteptare s-a format pe trotuar pentru a se putea intra in magazinul Trader Joe's de pe Six Avenue, scrie MEDIAFAX.

Peste 50 de milioane de persoane din nord-est ar putea fi afectate de aceasta furtuna de zapada, care risca sa paralizeze transporturile. Inca de duminica mai multe companii aeriene le-au propus calatorilor sa schimbe gratuit zborurile, in conditiile in care sute de curse aeriene au fost anulate. La Boston, primarul Martin Walsh le-a cerut concetatenilor sai sa se ocupe de vecinii lor vulnerabili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.