Premierul irakian Haidar al-Abadi a cerut, joi, in marja unei reuniuni la Londra a coalitiei internationale anti-Stat Islamic, mai multe arme pentru a lupta impotriva acestei organizatii jihadiste.

"Irakul are nevoie de arme. Comunitatea internationala are capacitatea de a furniza armele necesare" fortelor de securitate irakiene, a declarat Haidar al-Abadi intr-o conferinta de presa alaturi de secretarul de Stat american John Kerry si ministrul britanic de Externe Philip Hammond.
"Sunt aici pentru a obtine un sprijin mai mare din partea partenerilor nostri", a insistat liderul irakian, la finalul unei reuniuni a 21 de tari din cadrul coalitiei internationale anti-SI desfasurate in capitala britanica, la initiativa lui Hammond si Kerry.

Referindu-se la scaderea pretului la petrol, premierul irakian a avertizat: "Nu am vrea sa asistam la o infrangere militara din cauza unor probleme bugetare si fiscale". Cei doi ministri american si britanic au dat asigurari ca vor raspunde nevoilor Bagdadului.

"Am auzit foarte clar ce a spus" Abadi, a declarat Hammond, dand asigurari, asa cum a facut si Kerry, ca "aceasta campanie nu va esua din lipsa de arme sau de munitii". Aproximativ 20 de tari din cadrul coalitiei internationale anti-SI s-au reunit joi, la Londra, pentru a discuta despre operatiunile militare din Irak si din Siria.

"Daesh (acronimul in limba araba pentru Stat Islamic) nu este o simpla problema siriana si nici irakiana. Daesh este o problema mondiala", a apreciat John Kerry, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.