Saptezeci si trei de francezi au fost ucisi pe "teatrul de operatiuni teroriste" din Siria si din Irak, a anuntat joi ministrul de Interne al Frantei, Bernard Cazeneuve.

Precedentul bilant furnizat de Guvernul de la Paris la inceputul lui ianuarie anunta aproape 70 de jihadisti francezi ucisi in cele doua tari din Orientul Mijlociu, din aproximativ 1.400 de aflati in regiune.

Multumita legii antiterorism votate in toamna anului trecut de Parlament, din momentul in care va aparea o "suspiciune de angajament in operatiuni in Irak, in Siria sau oriunde in alta parte", se poate "aplica o interdictie de iesire din teriroiu" pentru presupusi jihadisti, a precizat Cazeneuve pentru postul de televiziune France 2, scrie MEDIAFAX.

"Daca ii vom lasa sa plece, ei se vor angaja in atrocitati", a explicat ministrul, evocand "inregistrari video cu decapitari (si) crucificari". La intoarcere, jihadistii sunt "distrusi psihic" si "mai periculosi decat inainte de plecare", a apreciat el. "Aceasta masura va fi eficienta si va permite evitarea mai multor riscuri", a adaugat ministrul de Interne.

Dupa atentatele de la inceputul lunii din Paris, Guvernul a anuntat, intre altele, crearea a 1.400 de posturi pe langa Ministerul de Interne (dintre care 1.100 pentru serviciul de informatii al acestui minister) si un credit de 425 de milioane de euro pe trei ani pentru investitii si echipamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.