Noul film din seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" este diferit de ceea ce si-a imaginat creatorul francizei, George Lucas, care a declarat ca studiourile Disney au preferat sa nu foloseasca ideile sale pentru continuarea povestii lansate in anii 1970.

George Lucas planuia deja sa realizeze un al saptelea film din seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" inainte de a vinde compania sa, Lucasfilm, studiourilor Disney. Cand a predat franciza, Lucas a vandut companiei de la Hollywood si ideea principala a actiunii din "Star Wars: Episode 7".
Studiourile Disney nu au folosit insa niciuna dintre ideile cineastului in varsta de 70 de ani pentru noul film, Lucas declarand ca nimic din ce isi imaginase el pentru continuarea povestii nu a fost folosit in pelicula regizata de J.J. Abrams.

"Au decis sa nu foloseasca niciuna dintre ideile pe care le-am vandut. Au creat o poveste proprie, deci nu este cea originala, pe care am scris-o eu", a declarat George Lucas pentru cinemablend.com.

Filmele din seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" au obtinut incasari de aproape 4,4 miliarde de dolari de la lansarea primei pelicule a francizei, in 1977. George Lucas a vandut compania Lucasfilm in 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care vor continua seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" cu trei noi filme, ce vor fi lansate pe parcursul a zece ani.

Cel mai nou film din seria "Razboiul Stelelor", "Star Wars: The Force Awakens", este regizat de J.J. Abrams si are premiera prevazuta pentru 18 decembrie 2015. Franciza "Razboiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Printesa Leia si Darth Vader si fraze precum "May the force be with you" ("Forta fie cu tine") au intrat in cultura populara mondiala.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Razboiul Stelelor/ Star Wars" si "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalitati din universul artelor si al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Nationala pentru Arte si Litere, de presedintele Barack Obama, in iulie 2013, la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.