Gruparea Stat Islamic a amenintat marti intr-o noua inregistrare video ca va ucide doi ostatici japonezi pe care sustine ca ii detine si cere o rascumparare de 200 de milioane de dolari Guvernului nipon.

In aceasta inregistrare video difuzata pe site-urile jihadiste si a carei autenticitate nu a putut fi stabilita pentru moment, gruparea care controleaza parti extinse din teritoriul Irakului si Siriei ameninta "sa ii ucida in 72 de ore pe cei doi ostatici" si "cere Guvernului japonez sa plateasca 200 de milioane de dolari pentru a le salva viata".

Aceasta este prima data cand organizatia, cunoscuta pentru brutalitatea sa, anunta ca detine ostatici japonezi. Ea i-a identificat drept Haruna Yukawa si Kenji Goto Jogo. In aceasta inregistrare video, un barbat imbracat in uniforma jihadista neagra, tinand in mana un cutit, vorbeste in engleza in fata unei camere in mijlocul a doi ostatici imbracati in tinuta portocalie, scrie MEDIAFAX.

Gruparea SI a anuntat deja executia a patru ostatici occidentali, intre care jurnalistii americani James Foley si Steven Sottloff. Un oficial din cadrul Ministerului japonez al Afacerilor Externe a declarat ca Tokyo urmareste cazul si evalueaza situatia. Aceasta inregistrare video a fost publicata in timp ce premierul japonez Shinzo Abe se afla in vizita la Ierusalim. Acesta urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei de marti cu liderul palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, in Cisiordania, in ultima etapa a turneului sau in Egipt, Iordania si Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.