Aproximativ 20 de persoane care au fost rapite duminica in timpul unui raid al gruparii islamiste nigeriene Boko Haram in nordul Camerunului au fost eliberate in urma unei operatiuni a armatei, iar aproximativ 50 sunt in continuare captive, au declarat surse citate de AFP.

Citandu-l pe ministrul Comunicatiilor si purtator de cuvant al Guvernului, Issa Tchiroma Bakary, radioteleviziunea nationala cameruneza (CRTV) a anuntat ca aproximativ 20 de ostatici au fost eliberati, fara a furniza detalii privind circumstantele eliberarii lor.

Potrivit unei surse guvernamentale, armata cameruneza i-a urmarit pe combatantii Boko Haram dupa rapire, determinandu-i sa elibereze 24 de persoane. Atacatorii au reusit sa fuga spre Nigeria cu alti aproximativ 50 de ostatici, scrie MEDIAFAX.

Duminica, un ofiter de politie din zona a anuntat un atac al Boko Haram "in doua sate din zona Touru, in arondismentul Mokolo (regiune din nordul extrem al tarii). "Au incendiat proprietatile si au plecat cu aproximativ 60 de persoane. Majoritatea acestor persoane sunt femei si copii", a declarat el.

Conform CRTV, satele au fost distruse in acest atac care s-a soldat cu trei morti, in timp ce 80 de persoane ar fi fost rapite.

Acest atac intervine in contextul in care Ciadul a inceput sa trimita trupe in Camerun pentru a lupta impotriva Boko Haram, afisandu-si de asemenea dorinta de a recuceri orasul Baga, situat in nord-estul Nigeriei, pe malul lacului Ciad, ocupat de gruparea islamista la inceputul lui ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.