Numarul de cazuri noi de contaminare cu Ebola in cele trei tari vest-africane cele mai afectate de febra hemoragica inregistreaza o "scadere semnificativa" si constituie "un prim semn de optimism".

"Aceasta scadere este reala, dar aceasta nu inseamna ca lupta este terminata", a afirmat purtatorul de cuvant al agentiei ONU de la Geneva, Tarik Jasarevic.

Este vorba de "un prim semn de optimism si rezultatul eferturilor depuse in ultimele luni", a adaugat el. Cel putin 8.459 de persoane au murit din cauza virusului Ebola in lume, dintr-un numar de cel putin 21.329 de cazuri inregistrate, conform ultimului bilani al OMS publicat joi. Cu exceptia a 15 morti, toate aceste decese au fost inregistrate in Sierra Leone, Guineea si Liberia. Organizatia sanitara a precizat ca numarul cazurilor noi de Ebola detectate in aceasta saptamana in Guineea (42) si in Sierra Leone (184, dintre care 59 in orasul Freetown) sunt la cel mai scazut nivel din august 2014.

In ceea ce priveste Liberia, cazurile noi "sunt putin numeroase" si au ajuns la nivelul lor din iunie. Numai opt noi cazuri au fost semnalate in saptamana de pana la 11 ianuarie, o foarte puternica scadere, fata de cele peste 300 de noi cazuri raportate pe saptamana in august sau septembrie, scrie MEDIAFAX.

Cele trei state din Africa de Vest au facut eforturi foarte importante pentru a pune la dispozitia persoanelor contaminate un numar mai mare de paturi, apreciaza OMS. Personalul medical este in continuare foarte afectat de virus, cu 843 de persoane infectate de febra hemoragica, dintre care 500 au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.