Numarul amenintarilor primite de comunitatea evreiasca din Suedia s-a dublat dupa atentatele de la Paris, in care patru evrei au fost omorati intr-un supermarket pentru produse specifice mozaice, anunta oficiali locali, citati de AFP.

"Amenintarile s-au dublat in Suedia", afirma Lena Posner-Körösi, presedintele Consiliului comunitatilor evreilor din Suedia.

Securitatea a fost consolidata in jurul institutiilor si organizatiilor evreiesti, in special la Stockholm. "Serviciul suedez de informatii si politia considera ca trebuie sa facem obiectul unei protectii sporite si sunt foarte receptivi cand se solicita ajutorul", a subliniat Posner-Körösi, potrivit MEDIAFAX.

"Dau dovada de o buna intelegere a situatiei noastre. Acest lucru este important, pentru ca membrii comunitatii noastre sunt preocupati", adauga reprezentantul comunitatii evreiesti.

"Am sporit masurile de securitate la aproximativ zece obiective din Stockholm", a confirmat un purtator de cuvant al politiei, Lars Byström.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.