Secret Service, insarcinat cu protectia presedintelui american, va incepe o vasta reorganizare, odata cu plecarea anuntata a mai multor cadre, in urma unei serii de incidente care au patat imaginea acestei politii de elita.

"Pe baza raportului intocmit de experti (comandat dupa incidente) si a analizei mele, voi efectua schimbari in cadrul echipelor de conducere ale Secret Service", a declarat directorul interimar Joseph Clancy, citat intr-un comunicat. "Schimbarea este necesara in vederea unei noi abordari in modul in care functionam", a adaugat el. Casa Alba a refuzat sa faca vreun comentariu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit The Washington Post (WP), patru directori adjuncti, insarcinati, respectiv, cu operatiunile de protectie, anchete, tehnologia si relatiile publice au fost invitati sa-si paraseasca posturile. O serie de incidente au afecat aceasta politie de elita din care fac parte 6.500 de barbati si femei, insarcinati sa-l protejeze in permanenta pe presedintele Statelor Unite si alti aproximativ 30 de personalitati.

Clancy a recunoscut in Congres, la jumatatea lui noiembrie, ca Secret Service nu se ridica la nivelul reputatiei sale. El a anuntat totodata "o evaluare exhaustiva si la toate nivelurile" in vederea stabilirii "motivelor profunde" ale incidentelor recente si intreprinderea schimbarilor necesare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.