Uniunea Mondiala a Ulemanilor Musulmani, condusa de predicatorul Yusuf al-Qaradawi, a apreciat ca "nu este intelept" sa se publice din nou desene cu Profetul Mahomed, asa cum procedeaza miercuri numeroase publicatii din lume, in semn de solidaritate cu Charlie Hebdo, relateaza AFP.

"Nu este nici rational, nici logic, nici intelept sa se publice desene si filme care-l ofenseaza pe Profet sau ataca islamul", scrie intr-un lung comunicat acest organism cu sediul in Qatar, prezidat de catre predicatorul qatariot de origine egipteana Yusuf al-Qaradawi, considerat eminenta gri a miscarii Fratii Musulmani. "Daca suntem de acord ca (autorii atentatelor) sunt o minoritate care nu reprezinta nici islamul si nici musulmanii, atunci cum putem sa raspundem prin actiuni care nu sunt indreptate impotriva lor, ci contra Profetului venerat de un miliard si jumatate de musulmani?", se intreaba organismul in acest text, publicat marti seara tarziu.

Potrivit Uniunii Mondiale a Ulemanilor, publicarea acestor desene nu va face altceva decat "sa dea credibilitate tezei (autorilor atentatelor) potrivit careia Occidentul este impotriva islamului". Aceste publicatii nu vor face decat "sa intensifice urile, extremismul si tensiunile", continua organismul, scrie MEDIAFAX

Supravietuitorii de la Charlie Hebdo au publicat miercuri primul lor numar de dupa atacul armat, pe a carui copera apare un Mahomed cu lacrimi in ochi. La o saptamana de la atacul comis miercurea trecuta la sediul publicatiei - soldat cu 12 morti -, saptamanalul francez de satira a anuntat un tiraj de trei milioane de exemplare, fata de 60.000 de obicei, cu versiuni in mai multe limbi straine (engleza, turca, spaniola, intre altele).
Din Europa si pana in Australia, numeroase publicatii au reprodus, fara sa astepte apariatia numarului, a copertei acestui numar exceptional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.