Le Canard Enchainé, cea mai mare publicatie satirica din Franta, a primit o serie de amenintari, jurnalistii fiind amenintati ca le va veni "randul" dupa atacul care a vizat redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, relateaza AFP.

"Acum va fi randul vostru", se arata intr-un email primit la redactia Le Canard Enchainé. Jurnalistii publicatiei satirice au fost amenintati ca vor fi "taiati cu toporul". "In acest context, autoritatile au sporit masurile de supraveghere si a fost initiata o ancheta", anunta Le Canard Enchainé. Amenintarile au fost primite pe 8 ianuarie, dar au fost anuntate public abia acum.

In editia de miercuri, Le Canard Enchainé - care are deviza "Libertatea presei va inceta sa mai fie folosita abia cand nu va mai fi necesara" - are pe prima pagina urmatorul mesaj: "Indemnul lui Cabu (Jean Cabut, unul dintre caricaturistii ucisi in atacul de la Charlie Hebdo - n.red.): «Inainte baieti, nu va lasati doborati!»".

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti. Printre victime s-au numarat directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia. Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.