Organizatia terorista Stat Islamic a inceput sa aiba activitati in sudul Afganistanului, efectuand recrutari si chiar luptand impotriva insurgentilor talibani, dezvaluie oficiali afgani, citati de CBS News.
Potrivit unor oficiali regionali afgani, un islamist identificat drept mollahul Abdul Rauf recruteaza in sudul Afganistanului combatanti pentru activitatile organizatiei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Activitati de recrutare au fost semnalate in provincia afgana Helmand (sud), confirma generalul afgan Mahmood Khan.

"Numerosi lideri tribali, comandanti militari si lideri ai consiliilor religioase musulmane (ulema) mi-au transmis ca au fost condactati de mollahul Rauf, care i-a invitat sa li se alature"
, a precizat Khan. Insa insurgentii talibani i-au avertizat pe liderii tribali sa nu se alature retelei teroriste sunnite.

Abdul Rauf a fost comandant militar in timpul regimului talibanilor din Afganistan (1996-2001). Islamistul a fost arestat dupa inlaturarea regimului taliban de catre Statele Unite si a fost detinut la penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, scrie MEDIAFAX.

"Oamenii spun ca membrii grupului Stat Islamic au arborat drapele negre si chiar au incercat sa dea jos steagurile talibanilor in unele zone"
, afirma Saifullah Sanginwal, lider tribal in districtul Sangin. "Exista informatii ca 19 - 20 de oameni au fost ucisi" in lupte intre rebelii talibani si militanti ai grupului terorist Stat Islamic, adauga el. Este prima data cand oficiali afgani confirma prezenta unor membri ai grupului terorist Stat Islamic in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.