Justitia franceza a initiat, luni, o investigatie privind "apologie facuta terorismului" in cazul umoristului Dieudonne M'bala, care s-a declarat "Charlie Coulibaly", sintagma creata prin alaturarea numelui revistei Charlie Hebdo si al unui islamist, anunta Parchetul din Paris, citat de AFP.

Umoristul de origine cameruneza Dieudonné M'bala M'bala, condamnat de mai multe ori pentru antisemitism, a scris pe Facebook dupa atacurile teroriste din Franta: "Stiti ceva, in ceea ce ma priveste, in seara asta ma simt Charlie Coulibaly".

Controversatul umorist a alcatuit sintagma alaturand numele revistei Charlie Hebdo, vizata de un atac terorist soldat cu 12 morti, cu cel al islamistului Amédy Coulibaly, acuzat ca a omorat o politista si patru ostatici evrei intr-un supermarket pentru produse specifice mozaice din Paris. "S-a decis lansarea unei anchete in acest caz", a comunicat Parchetul din Paris, scrie MEDIAFAX.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a denuntat caracterul "abject" al declaratiilor umoristului.

Dieudonné M'bala a participat duminica la marsul de solidaritate de la Paris, insa a ironizat manifestatia, catalogand-o drept "o clipa magica asemanatoare cu Big Bang".

In septembrie 2014, Dieudonné a ironizat decapitarea jurnalistului american James Foley de catre organizatia fundamentalista Stat Islamic. Autoritatile franceze au initiat si atunci o ancheta privind "apologie facuta terorismului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.