Cateva sute de persoane au manifestat vineri in provincia Uruzgan, in sudul Afganistanului, pentru a elogia actiunile atacatorilor care au ucis 12 persoane la redactia revistei satirice franceze Charlie Hebdo, a anuntat sambata o sursa din politie, citata de AFP.

"A fost o manifestatie dupa rugaciunea de vineri. Manifestantii i-au elogiat pe atacatorii de la revista franceza si au protestat fata de condamnarea atentatului de catre presedintele (afgan) Ashraf Ghani", a declarat Dost Mohammad Nayaab, purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei. Potrivit aceleiasi surse, "manifestantii au spus ca cei care il ironizeaza pe profet merita acest lucru".

Nici un incident nu a fost semnalat in cursul acestei manifestatii pasnice care s-a desfasurat in districtul Shora, potrivit politiei. "Uciderea unor oameni fara aparare si a unor civili este un act terorist, de ura, nu exista justificare pentru acest act", a declarat presedintele afgan Ashraf Ghani dupa atacul de la revista franceza, prezentand condoleante presedintelui francez, familiilor victimelor si "poporului Frantei".

In septembrie 2012, intre 200 si 300 de persoane au manifestat la Kabul pentru a denunta publicarea in saptamanalul Charlie Hebdo a unor caricaturi cu profetul Mahomed si difuzarea filmului antiislam "Inocenta musulmanilor", scrie MEDIAFAX.

Cei doi jihadisti care au atacat miercuri redactia Charlie Hebdo au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara, dupa o urmarire de peste 48 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.