Statele Unite sunt de partea Frantei in ofensiva de combatere a terorismului, afirma presedintele Barack Obama, citat de AFP.

"Vreau ca cetatenii francezi sa stie acest lucru: Statele Unite sunt de partea voastra astazi, vor fi de partea voastra maine", a declarat Obama intr-un discurs rostit la Knoxville, in statul american Tennessee, dupa o vizita la ambasada Frantei din Washington.

Fratii Chérif si Said Kouachi - considerati autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seara in confruntarile cu fortele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un barbat care era tinut ostatic a scapat cu viata, afirmand ca s-a ascuns intr-un dulap. Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV inainte de interventia fortelor de elita franceze si a declarat ca facea parte din organizatia terorista Al-Qaida in Peninsula Arabia. La randul sau, Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge din Paris a declarat ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo si ca facea parte din grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria. Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Exista informatii contradictorii privind situatia celor patru ostatici de la magazinul evreiesc: potrivit unor surse, cei patru sunt grav raniti; alte surse spun ca au fost omorati, scrie MEDIAFAX.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.