Patrick Pelloux, unul dintre jurnalistii de la Charlie Hebdo, care este si medic la serviciul de urgenta, regreta ca nu si-a putut salva colegii impuscati in atacul islamist comis miercuri.

Patrick Pelloux, jurnalist la Charlie Hebdo, a sosit in scurt timp la locul atacului, gandindu-se ca, in calitatea de medic al serviciului de urgenta, putea acorda primul-ajutor. Pelloux, presedintele Asociatiei medicilor de urgenta din Franta, nu participa la sedinta saptamanala de sumar, fiind la o reuniune medicala care se desfasura in apropiere. "Eram la o reuniune medicala; am fost sunat de graficianul de la Charlie Hebdo, Jean-Luc, care mi-a spus: «Vino urgent; s-a tras cu arme automate»", povesteste Patrick Pelloux.

"Am crezut ca era o gluma... Dar nu era o gluma. Cand am ajuns, era oribil", spune Pelloux. "Am ajuns la trei minute dupa ce pompierii au declansat alerta. (...) Nu i-am putut salva. Nu se mai putea face nimic, unii erau impuscati in cap", regreta medicul jurnalist, referindu-se la colegii sai de la Charlie Hebdo. Imediat dupa atac, Patrick Pelloux a discutat la telefon cu presedintele Frantei, François Hollande, scrie mediafax.

Teroristii i-au strigat pe nume pe caricaturistii revistei satirice Charlie Hebdo si i-au executat unul cate unul, impuscandu-i in cap, a dezvaluit miercuri viceprimarul Parisului Patrick Klugman. Douasprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost ranite, pe 7 ianuarie, intr-un atac comis de islamisti la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Doi jurnalisti, Philippe Lançon si Fabrice Nicolino, au fost raniti in atac, dar starea lor se amelioreaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.