Jacques, printul mostenitor din Monaco, si sora lui geamana, Gabriella, care ocupa locul al doilea in ordinea de succesiune, prezentati miercuri de parintii lor de la o fereastra a palatului princiar, au fost aclamati de aproximativ 5.000 de persoane cu ocazia primei aparitii in public.

Charlène si Albert de Monaco, tinand fiecare in brate un bebelus, au petrecut cateva minute la o fereastra a palatului princiar, in jurul pranzului, pentru a saluta grupurile de admiratori care au venit in piata centrala din oras cu drapele rosii si albe si lansand in aer baloane vopsite in culorile oficiale ale principatului monegasc, informeaza AFP. Muzicienii din Orchestra carabinierilor din Monaco au interpretat cu aceasta ocazie o compozitie originala, dedicata gemenilor princiari. Doua baloane uriase, unul rosu si altul albastru, au fost lansate spre cer, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce i-au dus pe bebelusi inapoi la caldura, parintii lor au iesit in piata palatului princiar pentru a strange mainile admiratorilor lor, parcurgand astfel intreaga alee din fata resedintei lor oficiale. Miercuri - decretata zi libera pentru toti salariatii din principat, care vin cu miile in fiecare zi din comunele limitrofe franceze -, printul Albert al II-lea de Monaco a insistat asupra legaturii sale istorice cu "supusii" lui.

Salariatii din Monaco, ce apreciaza faptul ca pot sa locuiasca in principat, in ciuda preturilor imobiliare astronomice, sunt in numar de doar 8.000 in acest stat minuscul cu o fiscalitate blanda, care are o populatie totala de 37.000 de locuitori de 120 nationalitati diferite.

Nativii din principat, dar si rezidentii, angajatii externi si turistii au venit in numar mare, miercuri, in uriasa piata din fata palatului, care nu a mai cunoscut o astfel de afluenta de la casatoria cuplului princiar, celebrata in iulie 2011. Fotografiile oficiale ale primilor copii ai printesei Charlène de Monaco, care a nascut prin cezariana pe 10 decembrie, a fost deja distribuite in presa inainte de Craciun de Palatul princiar monegasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.