O jurnalista olandeza din orasul turc Diyarbakir a fost retinuta in cadrul unei investigatii a politiei turce privind "propaganda in favoarea unei organizatii teroriste".

"Autoritatile antiteroriste turce tocmai mi-au perchezitionat domiciliul, o echipa de opt persoane. In prezent, sunt dusa la sectia de politie. Acuzatia este de propaganda in favoarea unei organizatii teroriste", a transmis Fréderike Geerdink prin Twitter.

Retinerea sa nu a fost confirmata inca de autoritatile turce. Jurnalista independenta, Geerdink locuieste din 2006 in Turcia, oferind materiale publicistice presei olandeze si internationale. Specialista in minoritatea kurda, Geerdink a scris o carte despre atacul comis de armata turca in decembrie 2012 impotriva unui grup de presupusi contrabandisti kurzi considerati membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Operatiunea s-a soldat cu 34 de morti.

Arestarea jurnalistei intervine in contextul in care presedintele islamisto-conservator Recep Tayyip Erdogan a declarat marti ca "presa turca este la fel de independenta ca in intreaga lume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.