Angela Merkel le-a cerut compatriotilor sai sa nu participe la manifestatii antiislam din Germania, apreciind ca acestea sunt organizate de persoane care au inimile pline de "prejudecati" si "ura", in timpul alocutiunii de Anul Nou.
"Le spun tututor celor care merg la aceste manifestatii: nu ii urmati pe cei care va cer sa participati! Pentru ca de cele mai multe ori, inimile lor sunt pline de prejudecati, chiar de ura", a afirmat Merkel in textul alocutiunii sale ce urmeaza sa fie difuzata miercuri seara de televiziunea germana. Imigratia este "un castig pentru noi toti", subliniaza cancelarul, considerand "natural sa ii primeasca (in Germania) pe cei care cauta refugiu".

La jumatatea lui decembrie, Merkel a condamnat deja miscarea antiislam considerand ca nu este loc in Germania "pentru incitare la ura si calomnie".
Aceste manifestatii, organizate de un grup numit "Europenii patrioti impotriva islamizarii Occidentului" (Pegida), au reunit mii de persoane pe strazi la Dresda (Saxonia, est) in ultimele saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.