Ban Ki-moon, a indeamnat luni Phenianul sa accepte propunerea Coreei de Sud de a relua negocierile la nivel inalt.

Ban Ki-moon, fost ministru sud-coreean de Externe, a subliniat ca aceasta este singura cale posibila pentru restabilirea relatiilor pe Peninsula Coreeana, divizata incepand din 1945.

Secretarul general al ONU "va depune eforturile necesare pentru a sustine un astfel de dialog", a mentionat purtatorul sau de cuvant, potrivit unui comunicat. Coreea de Sud a propus luni Coreei de Nord sa reia discutiile la nivel inalt asupra problemei ce vizeaza reuniunea familiilor separate de razboi.

Aceasta propunere intervine in contextul unor presiuni asupra Phenianului, afectat de probleme in materie de drepturi ale omului si pirataj informatic la Sony Pictures. Ryoo Kuhl-Jae, ministrul sud-coreean pentru Reunificare, insarcinat cu relatiile cu nord-coreenii, s-a declarat pregatit sa se intalneasca cu reprezentanti ai regimului nord-coreean la Seul sau Phenian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.