Peste 15.000 de vehicule erau blocate sambata seara in Franta, in departamentul alpin Savoie, in urma unor ninsori puternice, determinand autoritatile sa puna in aplicare un plan de adapostire de urgenta, relateaza AFP.
In departamentul Isere (centru-est), zapada a provocat deja un accident mortal, un barbat in varsta de 27 de ani fiind ucis in masina sa. Prefectura Savoie a invitat automobilistii sa renunte la calatoriile in aceasta zona si sa caute adapost pe timp de noapte. Ambuteiaje importante au fost semnalate pe autostrazile din regiunea Rhône-Alpes, in special in directia Genevei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit serviciului Meteo France, ninsoarea va continua duminica in estul Frantei. Anterior, circulatia feriboturilor intre Calais, in nordul Frantei, si Denver, in Aglia, a fost perturbata, iar portul Calais a fost inchis sambata dimineata timp de doua ore din cauza unei furtuni cu rafale de vant de pana la 160 de kilometri pe ora. Rafale de vant care atingeau sambata la pranz 100 de kilometri pe ora au rupt cabluri electrice, au luat tigle de pe acoperisuri si au doborat o parte a barierei metalice ridicate de curand pentru a impiedica imigranti sa patrunda in incinta portului, potrivifrantat unor imagini difuzate de France Télévision.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.