Angela Merkel a fost desemnata personalitatea anului 2014 de editorii cotidianului britanic The Times, informeaza site-ul lesechos.fr.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost aleasa pentru rolul major pe care l-a jucat in negocierile tensionate duse cu Vladimir Putin, dupa anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia, intr-un moment in care relatiile dintre Est si Vest s-au apropiat de cea mai periculoasa criza geopolitica de dupa Razboiul Rece, a explicat cotidianul britanic. Ea ii urmeaza astfel lui Vladimir Putin, care a fost desemnat personalitatea anului 2013 de catre cotidianul The Times.

Aflata la conducerea Germaniei din 2005, Angela Merkel a fost realeasa in functia de cancelar, cu 96,7% din voturi, in fruntea partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata, pentru a opta oara consecutiv, pe 9 decembrie. Angela Merkel nu a anuntat deocamdata daca intentioneaza sa candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar, dar 74% dintre germani sunt convinsi ca Merkel intentioneaza sa se prezinte la alegerile din 2017 si 56% dintre compatriotii ei doresc ca ea sa isi pastreze functia dupa acele alegeri.

Titlul de personalitatea anului este decernat si de o publicatie americana cu nume asemanator, prestigioasa revista Time, care a decis sa acorde aceasta distinctie pe 2014 medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor si tuturor voluntarilor care s-au implicat in lupta contra virusului Ebola care a facut ravagii in Africa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.