Liderii gruparilor jihadiste Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI) Abdelmalek Droukdel si Jund al-Khalifa Abdelmalek Gouri sunt judecati incepand de luni, in lipsa, de catre o curte cu jurati din Alger.

Sunt chemati sa compara in fata instantei 41 de acuzati, dintre care 26 sunt fugari, potrivit agentiei APS.

Judecati pentru asasinate comise in anii '90 la Alger si in departamentul limitrof Boumerdès, ei sunt acuzati de "omucideri voluntare cu premeditare si prin ambuscada" si "aderare la o grupare terorista armata al carei scop este sa semene spaima in randul populatiei", a precizat agentia, scrie MEDIAFAX.

Victimele vizate de catre teroristii din AQMI faceau parte din trupele de securitate ale Armatei Populare Nationale (ANP), asasinate intr-o ambuscada la Alger si in wilaya Boumerdès.

Droukdel si Gouri sunt fugari si sunt dati in cautare de multi ani de catre serviciile de securitate. Droukdel a fost condamnat la pedeapsa capitala, in lipsa, in 2009, la Boumerdès. Jund al-Khalifa, o grupare disidenta in AQMI, a jurat credinta gruparii Statul Islamic (SI) si a revendicat rapirea si executia turistului francez Hervé Gourdel in septembrie la Kabylie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.