Politia sarba a retinut sambata 44 de imigranti clandestini de origine afgana care au trecut ilegal frontiera venind din Bulgaria si a arestat o calauza bulgara acuzata de trafic de fiinte umane, relateaza AFP.

Imigrantii ilegali au fost descoperiti la bordul unei furgonete conduse de cetateanul bulgar, indetificat cu initialele V.V. pe o strada din sud-estul Serbiei, in apropiere de orasul Bor, a anuntat Ministerul sarb de Interne intr-un comunicat.

La inceputul lui decembrie, politia sarba a retinut in aceeasi regiune 46 de imigranti clandestini de origine afgana si siriana care au trecut ilegal frontiera venind din Bulgaria. Trei calauze sarbe au fost arestate.

Serbia nu este membra UE dar ofera acces terestru la trei tari membre UE, respectiv Romania, Ungaria si Croatia. Accesul ilegal din Bulgaria in Romania este mai complicat, Dunarea reprezentand cea mai mare parte a frontierei celor doua tari, scrie MEDIAFAX.

Serbia se afla pe ruta Balcanilor folosita de gruparile criminale care fac trafic de fiinte umane, de droguri si arme catre tarile Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.