Compania Sony a facut o "eroare" anuland lansarea filmului "The Interview", afirma presedintele american, Barack Obama, subliniind ca un "dictator" nu trebuie sa impuna cenzura Statelor Unite.

"Anularea lansarii filmului «The Interview» este o eroare. Un dictator nu poate impune cenzura Statelor Unite", a afirmat Obama, conform CNN.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictiva a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, si filme inca nelansate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Biroului Federal de Investigatii din SUA, Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, Administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia ca Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informeaza un comunicat oficial. "Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adauga FBI.

Administratia Statelor Unite analizeaza modalitati de riposta la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalitati de riposta", a comunicat Departamentul de Stat american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.