Proiectul de rezolutie depus miercuri de palestinieni in Consiliul de Securitate al ONU "afirma urgenta de a ajunge la o pace globala, justa si durabila" in termen de 12 luni.

De asemenea, textul mentioneaza printre "parametri" necesitatea unei solutii negociate, "o retragere completa si in etape a fortelor israeliene de securitate, care va pune capat ocupatiei incepute in 1967 (...) intr-o perioada rezonabila de timp, ce nu va trebui sa depaseasca sfarsitul anului 2017".

Cele doua solicitari sunt, a priori, greu de acceptat de Statele Unite, care au avertizat ca vor recurge la dreptul de veto in Consiliu pentru a-si sustine aliatul isralian. Dar ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour a anuntat ca palestinienii sunt pregatiti sa amendeze acest text si nu se grabesc sa fie supus votului, desi oficiali de rang inalt palestinieni au afirmat contrariul, scrie MEDIAFAX.

Sub presiunea unor tari europeni si arabe, in special a Iordaniei, palestinienii au acceptat sa continue negocierile, inclusiv cu Statele Unite, pentru a redacta un text consensual care ar putea fi adoptat de Consiliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.