Peste 40 de organizatii musulmane australiene au condamnat luni luarea de ostatici din cafeneaua din Sydney.

"Respingem orice tentativa de amenintare la adresa unor persoane nevinovate si pentru a provoca frica si teroare", au declarat, intr-un comunicat, organizatiile, denuntand un "act reprobabil". Autoritatile australiene au declarat ca motivele autorului atacului nu sunt clare, iar ostaticii au desfasurat la fereastra cafenelei un steag negru avand o inscriptie vizibila partial cu litere arabe.

Cel mai probabil, este vorba despre un steag arborat in mai multe cazuri de grupari islamiste si care mentioneaza Shahada, juramantul de credinta al musulmanilor. Inscriptia nu este o "declaratie politica si reafirma juramantul de credinta al carui sens a fost deturnat de persoane rau intentionate ce nu reprezinta pe nimeni in afara de ele insele", arata comunicatul organizatiilor musulmane, scrie MEDIAFAX.

"Astfel de actiuni condamnabile folosesc doar obiectivelor celor care urmaresc sa distruga bunavointa poporului australian si imaginea islamului si a musulmanilor australieni din tara", au adaugat organizatiile. "Gandurile noastre se indreapta spre ostatici si familiile lor. Ne rugam sa fie in siguranta si speram ca situatia va fi solutionata rapid pe cale pasnica", conchide textul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.