Benjamin Netanyahu, a respins categoric ideea unei retrageri israeliene din Cisiordania si Ierusalimul de Est in urmatorii doi ani, cu putin inainte de a se intalni cu secretarul de Stat american John Kerry, la Roma.
"Ne confruntam cu posibilitatea unui atac diplomatic, mai precis spus cu o incercare de a ni se impune de catre ONU retragerea pe linia frontierelor din anul 1967, in termen de doi ani", a afirmat Benjamin Netanyahu intr-o sedinta de guvern. "O asemenea retragere ar aduce islamistii la frontierele orasului Tel Aviv si in mijlocul Ierusalimului. Nu vom permite acest lucru. Respingem o astfel de initiativa", a spus Netanyahu, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatea Palestiniana, sustinuta de Liga Araba, va prezenta in Consiliul de Securitate ONU un proiect care prevede, pana in noiembrie 2016, retragerea israeliana din "toate zonele ocupate dupa anul 1967". Proiectul de rezolutie probabil va fi blocat prin veto de Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.