Congresul Statelor Unite a adoptat in formã finalã, sambãtã seara, bugetul pe anul 2015, in pofida unei tentative simbolice de blocare a initiativei de catre senatori din miscarea republicaa Tea Party.
Senatorii americani, reuniti in sedinta extraordinara, au adoptat cu 56 de voturi pentru si 40 impotriva legea privind exercitiul bugetar 2015 (1 octombrie 2014 - 30 septembrie 2015), valoarea fiind de 1.014 miliarde de dolari, in afara fondurilor exceptionale alocate operatiunilor din Afganistan, Irak, pentru contracararea Ebola si pentru catastrofe naturale - alte circa 1.100 de miliarde de dolari.

"Exista multe lucruri in acest proiect de buget cu care democratii nu sunt de acord, dar este un compromis", a declarat liderul actualei majoritati democrate din Senat, Harry Reid. Camera Reprezentantilor a adoptat proiectul de buget joi seara. Adoptarea bugetului Statelor Unite era o urgenta, pentru a se evita blocarea activitatilor institutiilor federale americane, cum s-a intamplat in octombrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.