"Presedintele" Crimeei, teritoriul ucrainean anexat in martie de Rusia, participa joi la vizita in India a presedintelui rus Vladimir Putin, in cautarea unor parteneri comerciali pentru dezvoltarea peninsulei, relateaza AFP.

Serghei Aksionov a semnat la New Delhi, potrivit agentiei RIA Novosti, un "memorandum de cooperare" cu seful organizatiei Parteneriatul India-Crimeea Gul Kripalani, in vederea dezvoltarii relatiilor dintre India si peninsula in sectoarele farmaceutic, agricol si turistic.

India nu participa la sanctiunile impuse de Occident Rusiei dupa anexarea de catre armata rusa a Crimeei in urma unui referendum privind alipirea peninsulei la Federatia rusa, scrie MEDIAFAX.

Aksionov preciza pe contul de Twitter ca este membru oficial al delegatiei care-l insoteste pe presedintele rus.

Vladimir Putin - aflat in cautarea unor piete noi pentru resurse naturale, in contextul in care economia ruseasca este afectata de sanctiunile occidentale legate de criza ucraineana si de prabusirea cursului petrolului - se intalneste joi cu premierul indian Narendra Modi, cu ambitia de a consolida relatiile comerciale cu gigantul asiatic.

El urmeaza sa evoce consolidarea cooperarii in domeniile nuclear, petrolier, al gazelor naturale si in sectorul diamantelor, cu ocazia primei vizite pe care o efectueaza in India de la venirea la putere a lui Narendra Modi in mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.