Coruptia in Bulgaria a atins un nivel de criza si afecteaza toti cetatenii, a declarat Bruce Berton, adjunctul sefului de misiune la ambasada Statelor Unite in Sofia, citat joi de site-ul Novinite.com.

Berton le-a vorbit reprezentantilor sistemului judiciar din Bulgaria, cu ocazia Zilei Internationale a Coruptiei, care se sarbatoreste anual pe 9 decembrie.

"Coruptia este o problema la nivel mondial, care afecteaza inclusiv Statele Unite, asa cum ne arata multe titluri din presa. Din nefericire, ma tem ca in Bulgaria coruptia a atins un nivel critic care are impact negativ asupra vietii fiecarui cetatean", a declarat el, citat de agentia BGNES si biroul de presa al ambasadei SUA la Sofia, scrie MEDIAFAX.

"Este nevoie de vointa politica si capacitate profesionala pentru a implementa toate initiativele si reformele anticoruptie", a subliniat el.

"In ultimii 20 de ani, administratia SUA a oferit finantare de 64 de milioane de dolari pentru programe destinate consolidarii statului de drept in Bulgaria, inclusiv programe de formare pentru magistratii bulgari", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.