Numarul deceselor provocate de epidemia de febra hemoragica Ebola a ajuns la 6.331, din totalul de 17.800 de persoane infectate cu acest virus, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 6 decembrie si publicat luni, relateaza AFP

Sierra Leone a devenit pentru prima oara tara care inregistreaza cel mai mare numar de persoane contaminate cu virusul Ebola, cu 7.798 de cazuri, fata de 7.719 in Liberia.

Bilantul precedent al OMS, din 2 decembrie, era de 6.070 de morti din 17.145 de cazuri.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, s-a declansat in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. De atunci si pana la 6 decembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.412 persoane in aceasta tara, din 2.283 de cazuri.

De asemenea, s-au inregistrat pana la 3 decembrie 3.177 de morti in Liberia, din 7.719 cazuri.

In Sierra Leone, OMS a inregistrat pana la 6 decembrie 1.742 de decese din 7.798 de cazuri declarate, scrie MEDIAFAX.

In Mali, ultima tara afectata de virus, OMS a semnalat opt cazuri care au provocat sase decese.

Bilantul din Nigeria si Senegal a ramas neschimbat de peste doua luni, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale in Nigeria si un caz in Senegal, un student din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de catre autoritati la 10 septembrie. Aceste doua state au fost retrase de pe lista cu tarile grav afectate de epidemia de Ebola.

In Statele Unite, au fost inregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din tara sa, a murit din cauza bolii, potrivit bilantului din 16 noiembrie.

Spania a inregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistenta care a ingrijit doi misionari infectati si repatriati la Madrid, unde acestia au decedat in august si septembrie. Infirmiera a fost intre timp declarata vindecata. Spania nu mai face parte de martea trecuta din tarile considerate ca fiind afectate de febra hemoragica Ebola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.