Statele Unite au lansat o vanatoare de cetateni rusi in tari terte, sustine Konstantin Dolgov, delegat al Ministerului rus de Externe pentru drepturile omului, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

"Incalcarile sistematice ale drepturilor omului si intereselor cetatenilor rusi din partea Statelor Unite continua. Asistam la o adevarata vanatoare de cetateni rusi care prezinta, potrivit autoritatilor americane, o amenintare pentru securitatea lor nationala", a declarat diplomatul, calificand aceasta practica drept "absolut inacceptabila".

In iulie, moscovitul Roman Selezniev, fiul deputatului rus Valeri Selezniev (Partidul Liberal-Democrat), a fost retinut pe aeroportul din Male, capitala statului Maldive. In aceeasi zi, el a fost transportat pe insula americana Guam insotit de agenti ai serviciilor secrete americane. Justitia americana il acuza de escrocherie bancara, furt de informatii personale si posesie de carduri bancare furate, scrie MEDIAFAX.

Cazul lui Roman Seleznev se adauga altor doua ce implica cetatenii rusi Konstantin Iarosenko si Viktor Bout, incarcerati in Statele Unite din 2011 si, respectiv, 2012, adauga diplomatul rus.

Arestat in Thailanda in 2008 si condamnat la 25 de ani de inchisoare in Statele Unite, Vikor Bout isi ispaseste pedeapsa in inchisoare din Marion, in statul american Illinois. Un tribunal din New York l-a declarat vinovat pentru ca a incercat sa vanda arme Fortelor armate revolutionare din Columbia (FARC).

Arestat in Liberia in mai 2010, pilotul Konstantin Iarosenko a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare in septembrie 2011 pentru trafic de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.