Un politist alb a ucis un barbat de culoare neinarmat in Arizona, in timp ce la New York si in alte orase din Statele Unite au loc proteste fata de uciderea in conditii similare a altor doi afro-americani, relateaza AFP.

Politia din Phoenix a anuntat joi intr-un comunicat ca a arestat un barbat de culoare, Rumain Brisbon, in varsta de 34 de ani, suspectat de vanzare de droguri. Potrivit raportului prezentat de politie, Brisbon a incercat sa fuga si a refuzat sa se supuna "mai multor ordine" ale politistului alb, in varsta de 30 de ani, al carui nume nu a fost dezvaluit, care are sapte ani de experienta.

Intre cei doi barbati a avut loc "o lupta", in timp ce politistul incerca sa-l aresteze. In timp ce Brisbon si-a bagat mana in buzunar, politistul il tinea de mana si i-a ordonat sa-si tina mana in buzunar. El a "crezut ca a simtit patul unui revolver" si "l-a impuscat in piept de doua ori pe Brisbon", scrie MEDIAFAX.

In buzunarul lui Brisbon, in realitate se afla o cutie cu pastile de oxicodona, un analgezic puternic si adictiv, consumat uneori ca drog.

Acest incident s-a produs in contextul in care America este traumatizata de moartea a altor doi barbati de culoare neinarmati, Michael Brown, la Ferguson (Missouri), si Eric Garner, la New York, ucisi de politisti albi care nu au fost inculpati pentru crima. Manifestatii pasnice au luat amploare joi, la New York, altele s-au desfasurat la Washington, Oakland si in alte orase americane, la cateva zile dupa revoltele din Ferguson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.