Alegerile legislative anticipate din Israel, provocate de premierul Benjamin Netanyahu, vor avea loc la 17 martie.
"In urma consultarilor intre diferitele partide, s-a decis organizarea alegerilor la 17 martie", a afirmat purtatorul de cuvant Eran Sidis. El a precizat ca aceasta data va figura in proiectul de lege privind dizolvarea Parlamentului, a carui examinare va incepe miercuri.

Netanyahu a facut apel marti seara la alegeri anticipate, explicand ca nu mai poate "conduce tara" din cauza criticilor membrilor de centru ai Guvernului fata de politicile sale. Netanyahu i-a demis din functii pe Yair Lapid, ministrul Finantelor, si pe Tzipi Livni, ministrul Justitiei, reprezentantii partidelor de centru-dreapta si de centru-stanga.


Conform unor sondaje recente, Netanyahu pare sigur ca va fi reconfirmat in postul de prim-ministru, dupa ce a avut deja trei mandate la conducerea Guvernului. Legislatia israeliana prevede ca Parlamentul poate continua sa voteze legi chiar si dupa adoptarea legii de dizolvare. Insa controversatul proiect de lege sustinut de Netanyahu pentru a defini Israelul ca "stat natiune al poporului evreu" nu are sanse sa fie adoptat inaintea alegerilor, intrucat centristii din Guvern i se opun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.