In ultimele zile avioanele de lupta iraniene au lansat atacuri contra jihadistilor din cadrul gruparii Stat Islamic (SI), in estul Irakului, fara a coordona atacurile cu Statele Unite.

"Avem dovezi care arata ca iranienii au lansat in ultimele zile atacuri aeriene cu avioane de tip F-4", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby. Aceste declaratii intervin dupa ce postul Al-Jazeera a difuzat imagini cu avioane de lupta F-4, similare cu cele utilizate de fortele aeriene ale Iranului.

Avioanele iraniene vizeaza tinte din provincia Diyala, situata la frontiera cu Iranul, scrie MEDIAFAX.

"Pozitia noastra potrivit careia nu coordonam actiunile noastre cu iranienii ramane neschimbata", a subliniat Kirby. Avioanele coalitiei impotriva gruparii Stat Islamic au bombardat in ultimele zile zeci de vehicule si baze ale SI, care ocupa vaste regiuni din vestul Irakului si din nord-estul Siriei, unde a instituit un "califat islamic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.