Serviciul de presa al Districtului Militar de Vest a anuntat ca un grup de nave din cadrul Flotei de Nord rusesti efectueaza exercitii in Canalul Manecii.

"Astazi (vineri) un grup de nave si nave de sustinere din Flota de Nord a traversat portiunea cea mai stramta a Canalului Manecii, Stramtoarea Dover, si a intrat intr-un golf de langa gura de varsare a fluviului Sena", a anuntat serviciul de presa.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, navele au decis sa astepte trecerea unei furtuni in ape neutre, in afara golfului, potrivit aceleiasi surse. Cand au traversat Marea Nordului, ofiterii, tehnicieni radio si membri ai echipajelor de pe Severomorsk, Aleksandr Otrakovski si alte nave au efectuat o serie de exercitii, simuland traversarea unor spatii inguste in conditii meteorologice dificile, scrie MEDIAFAX.

"Pe timpul opririi, membrii echipajelor vor efectua o serie de activitati de combatere a unor forte submarine si exercitii de asigurarea supravietuirii pentru cazul in care o nava se scufunda sau ia foc", se arata in comunicat. Grupul de nave rusesti, condus de Severomorsk, a pornit din orasul Severomorsk pe 20 noiembrie. Intre timp, navele au parcurs aproximativ 1.700 de mile (2.700 de kilometri), confruntandu-se cu conditii meteorologice nefavorabile frecvent, potrivit Sputnik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.