Din cauza vremii care s-a abatut asupra coastei de nord-est a SUA, peste 4.000 de zboruri au fost anulate sau amanate miercuri, dand peste cap planurile a milioane de americani pentru Ziua Recunostintei.

In cursul serii, 671 de zboruri au fost anulate si 3.467 amanate. Aeroporturile cele mai afectate sunt Philadelphia, Newark, La Guardia din New York si Reagan National din Washington, potrivit site-ului Flightaware.com. Compania United a anuntat amanari de cel putin o ora si jumatate la JFK din New York si de peste trei ore la Newark si la aeroportul La Guardia.

Peste 46,3 milioane de americani si-au planificat deplasari pe o distanta de cel putin 80 de kilometri cu ocazia Zilei Recunostintei, potrivit Asociatiei automobilistilor din Statele Unite (AAA), dintre care 41,3 milioane (90%) cu masina si 3,5 milioane cu avionul. Multi dintre ei au plecat la drum inca de miercuri, urmand recomandarile autoritatilor, scrie MEDIAFAX.

Din cauza vremii rele, unele companii aeriene au anuntat ca ar putea elimina taxele in unele aeroporturi pentru persoanele care iau avionul dinspre sau inspre nord-estul Statelor Unite si doresc sa isi schimbe zborul.

Ziua Recunostintei, sarbatorita in fiecare an in a patra zi de joi din noiembrie, este unul dintre evenimentele cele mai populare printre americani. Aceasta sarbatoare isi are originile in primii ani (1620) ai colonizarii actualului teritoriu al Statelor Unite, cand europenii sositi de curand au multumit lui Dumnezeu pentru abundenta recoltelor si ajutorul dat de indieni, conform traditiei. Potrivit AAA, distanta medie pe care americanii urmeaza sa o parcurga in acest an cu ocazia weekendului prelungit de Ziua Recunostintei va fi de 883 de kilometri dus-intors.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.