O inregistrare video difuzata miercuri arata politistul care a ucis, sambata, un copil in varsta de 12 ani ce se juca pe strada cu un pistol cu aer comprimat la Cleveland (Ohio, nordul Statelor Unite).

Inregistrarea video fara sonor realizata de o camera de supraveghere, care dureaza aproximativ opt minute, arata un baiat, Tamir Rice, care isi indreapta arma de jucarie catre un trecator, o intoarce pe deget ca in filme si o asaza la centura in timp ce se plimba pe un trotuar in apropierea unui parc inzapezit. Baiatul poate fi vazut apoi in timp ce vorbeste la telefon, face un bulgare de zapada si se asaza apoi la adapost, intr-un chiosc din parc. In acest timp, un martor suna la politie: "Este un pusti cu un pistol", potrivit benzii audio al acestui apel data publicitatii de politie. "Este probabil un pistol fals dar il indreapta inspre trecatori", adauga aceasta persoana, subliniind ca este vorba despre un copil.

Din nefericire, operatorul nu semnaleaza aceste ultime elemente agentilor trimisi la fata locului. La scurt timp, pe inregistrarea video apare o masina de politie care se opreste direct pe peluza parcului. Baiatul se indreapta spre masina, fara sa aiba arma in mana. El nu ridica bratele si pare sa vrea sa ia ceva de la centura, moment in care este impuscat de unul dintre politistii care tocmai iesisera din masina.

Politistul care a tras nu are experienta: Timothy Loehman, in varsta de 26 de ani, a intrat in politie la inceputul lui martie. Colegul lui care conducea masina, Frank Garmback, in varsta de 46 de ani, lucreaza din 2008, potrivit sefului adjunct al politiei, Edward Tomba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.