Separatistii prorusi anunta ca "republica populara" de la Donetk va crea tribunale militare care vor avea puterea sa condamne oameni la moarte, o pedeapsa aplicata cu plutonul de executie.
"Presedintii" tribunanelor militare de pe teren, inclusiv "judecatori" care sunt combatanti, sunt numiti si revocati prin decizia "premierului", la propunerea "presedintelui curtii martiale", si sunt subordonati "presedintelui" curtii, anunta rebelii intr-un comunicat.
Aceste tribunale militare vor avea jurisdictie asupra unor infractiuni de natura penala ca "nerespectarea ordinelor unui comandant, crima, tradare, spionaj, sabotaj, distrugerea cu premeditare a proprietatii, jaf, pradare, talharie, furt si distrugerea proprietatii militare, evadare sau dezertare din serviciul militar" si alte infractiuni penale sau "infractiuni la legile in vigoare", potrivit aceleiasi surse.

Tribunalele militare de pe teren sunt obligate sa trimita "de indata" o "notificare oficiala in scris" catre presedintele curtii martiale si "procurorul general" al "republicii" cu privire la orice sentinta la moarte pe care o pronunta. Acestia din urma sunt obligati sa revizuiasca baza legala si justificarea fiecarei sentinte capitale "de indata". Tribunalele militare de pe teren se pronunta in cazuri implicand militari pana la gradul de comandant de companie, inclusiv. Comandantii militari rebeli de rang inalt, incepand cu cei care au functia de sef de serviciu (comandant de batalion) sunt judecati de "curtea martiala", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.