Uniunea Europeana ar putea intensifica monitorizarea Romaniei si Bulgariei intrucat Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) nu a adus efectele asteptate, afirma ambasadorul Frantei la Sofia, Xavier Lapeyere de Cabanes, citat de site-ul Novinite.com.

In cursul unui seminar pe tema situatiei din Balcani desfasurat la Sofia, Xavier Lapeyere de Cabanes a declarat ca nu exista semnale privind incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Dimpotriva, masurile de monitorizare a Romaniei si Bulgariei ar putea fi intensificate", a spus ambasadorul Frantei, explicand ca principiile statului de drept nu erau aplicate suficient in cele doua tari in momentul admiterii acestora in UE, in 2007, scrie MEDIAFAX.

"Mecanismul de Cooperare si Verificare are obiectivul de a transforma elitele politice din Romania si Bulgaria, de a le face sa respecte reglementarile comunitare. Insa, deocamdata, instrumentele de monitorizare nu au avut succes", a spus ambasadorul Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.