Observatorii care monitorizeaza aplicarea armistitiului in estul Ucrainei au fost tinta unor focuri de arma trase de barbati in uniforme.

Incidentul s-a produs miercuri intr-o zona aflata sub controlul armatei ucrainene, la 15 kilometri vest de Donetk, bastion al separatistilor prorusi, si nu s-a soldat cu victime.

Un armistitiu fragil a fost instaurat in estul Ucrainei in urma semnarii acordurilor de la Minsk, la inceputul lunii septembrie, intre Kiev si separatistii prorusi, cu participarea Rusiei si a OSCE. Acordurile au permis la inceput oprirea luptelor in majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict, scrie MEDIAFAX.

Armistitiul este insa din ce in ce mai putin respectat, in conditiile in care niciunul dintre punctele prevazute in acordurile de la Minsk, in special cu privire la controlul asupra frontierei sau retragerea combatantilor din linia de contact, nu a fost pus in aplicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.