Israelul a fost avertizat de catre aripa militara a miscarii islamiste Hamas cu un nou val de violente daca va impiedica reconstructia Fasiei Gaza.
"Le spunem tuturor partilor ca daca asediul impus (Fasiei) Gaza nu este ridicat si daca obstacolele in reconstructia (acestui teritoriu) sunt mentinute va avea loc o noua explozie" a violentelor, a declarat Abu Obeida, purtatorul de cuvant al Brigazilor Ezeddine al-Qassam. Aceasta este prima declaratie a lui Abu Obeida de la incheierea razboiului dintre Israel si gruparile armate palestiniene, care a avut loc in perioada 8 iulie - 26 august si s-a soldat cu 2.143 de morti de partea palestiniana si 73 de cea israeliana, majoritatea militari, scrie MEDIAFAX.

Comunitatea internationala a promis in octombrie 5,4 miliarde de dolari pentru reconstructia Fasiei Gaza. Insa acest teritoriu palestinian asteapta din partea Israelului sa relaxeze blocada pe care a impus-o asupra sa in urma cu opt ani. "Vom atribui inamicului intreaga responsabilitate de izbucnirea acestei explozii daca reconstructia nu incepe", a spus Abu Obeida in cursul unei reuniuni, reafirmand determinarea miscarii Hamas de a "continua rezistenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.