Rusia vrea sa trimita bombardiere cu raza lunga de actiune in misiuni de patrulare in Golful Mexic si Caraibe, pe fondul tensiunilor cu Occidentul cu privire la criza din Ucraina.

Misiunile, care vor include si vestul Atlanticului, dar si estul Pacificului, ar urma sa se desfasoare in apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite. "In situatia actuala, trebuie sa mentinem prezenta militara atat in vestul Atlanticului si estul Pacificului, cat si in Caraibe si Golful Mexic", a subliniat ministrul rus. Serghei Soigu a mai afirmat miercuri ca bombardierele ruse vor desfasura misiuni de patrulare de-a lungul granitelor Rusiei si deasupra Oceanului Arctic.

In plus, Rusia va consolida masurile de securitate in Crimeea, peninsula anexata in luna martie, a anuntat Serghei Soigu. "Decizia are legatura cu situatia din Ucraina, cu alimentarea sentimentului antirus din partea NATO si in urma consolidarii prezentei militare straine in apropierea granitelor noastre", a declarat ministrul rus al Apararii. "In acest conditii, formarea unor forte militare deplin pregatite in peninsula Crimeea reprezinta o prioritate", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Anuntul ministrului rus al Apararii intervine in conditiile in care avioanele NATO au interceptat recent mai multe aeronave ruse in spatiul aerian al unor state membre ale Aliantei Nord-Atlantice. In timpul Razboiului Rece, avioanele ruse desfasurau periodic misiuni de patrulare in apropierea granitelor maritime ale Statelor Unite, dar zborurile au fost anulate dupa destramarea Uniunii Sovietice, in 1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.