Capitanul echipei Sahtior, Darijo Srna, a donat 20 de tone de mandarine copiilor din regiunea Donetk, grav afectata de conflictul dintre armata ucraineana si separatistii pro-rusi.

Srna a cumparat fructele din Croatia, din orasul sau natal, Metkovici, si tot el a platit costul transportului catre Ucraina. Mandarinele au ajuns deja in districtele Budionovski si Proletarski, iar pana la finalul saptamanii vor fi distruibuite in toate scolile cu ciclu primar din orasul Donetk, unde invata peste 23.000 de copii.

Odata cu citricele, Srna le-a trimis copiilor si un mesaj de sustinere si incurajare, imprimat pe o felicitare in care apare in echipamentul echipei campioane a Ucrainei, nevoita sa paraseasca regiunea si sa se refugieze la Lvov din cauza conflictului.

"Cand eram copil, in Croatia, am trecut si eu printr-o perioada in care am avut nevoie de ajutor. Donbas si Donetk mi-au dat foarte mult si aceste fructe sunt un mic dar pe care pot sa-l dau inapoi. Respect foarte mult orasul Donetk, este orasul meu, in care am fost incurjat timp de 11 ani si in care m-am format ca fotbalist si ca om. Parintii mei, clubul si presedintele m-au invatat ca trebuie sa ajut in situatii dificile si acesta este principiul meu acum. Este un gest din inima si din suflet. Noua, jucatorilor, ne lipseste orasul Donetk", a declarat fotbalistul in varsta de 32 de ani.

Dario Srna a anuntat ca va repeta gestul in luna decembrie, inaintea sarbatorilor de iarna, cand va trimite la Donetk un transport cu ajutor umanitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.