Liderul transnistrean Evgheni Sevciuk a declarat ca Tiraspolul este pregatit sa organizeze un nou referendum privind independenta Transnistriei.
Potrivit publicatiei, care citeaza site-ul RIA.ru, Sevciuk a precizat ca acest nou referendum va fi organizat doar daca rezultatul lui va fi recunoscut si respectat de catre comunitatea internationala.

"Suntem pregatiti sa examinam posibilitatea organizarii a inca unui referendum privind autodeterminarea regiunii, dar cu conditia ca vointa poporului transnistrean sa fie recunoscuta si tratata cu respect", a declarat Sevciuk, potrivit Unimedia, care citeaza agentia rusa RIA Novosti. "Aceasta este una dintre cele mai scurte cai de solutionare a conflictului", a apreciat el, adaugand ca "astfel se va rezolva problema, luand in consideratie dorinta locuitorilor din zona de conflict".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.